Informatiemanagement

Een zeer belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering in een organisatie is informatiemanagement. In bijna alle werkprocessen speelt informatie een cruciale rol. Of het nu gaat om het verbeteren van de digitale of fysieke dienstverlening, de efficiëntie in de eigen bedrijfsvoering of om het evalueren en ontwikkelen van beleid. Altijd is het van belang dat betrokkenen op het juiste moment beschikken over de juiste informatie. De informatiemanagers van Thorbecke helpen u graag om stappen te zetten in de digitale transformatie. Dit doen zij door u te ondersteunen met onafhankelijke projectleiding, specialistische kennis en advies.

De aanpak van Thorbecke

De complexiteit van de vraagstukken op het gebied van informatiemanagement, wordt steeds groter. Zeker gezien de vele ontwikkelingen zoals de omgevingswet, datagedreven werken en de energietransitie. Deze raken zowel de strategie, techniek, structuur als de mens. En dat in een omgeving die onderhevig is aan een toenemende ketensamenwerking. Dit vraagt om een integrale aanpak. Thorbecke werkt vanuit een zelf ontwikkelde aanpak: het Hexagoon voor informatiemanagement. Deze aanpak en de inzet van onze informatiemanagers zorgt ervoor dat uw organisatie daadwerkelijk stappen zet richting een moderne, efficiënte en dienstverlenende organisatie. De informatiemanagers ondersteunen uw organisatie in verschillende rollen en op verschillende onderdelen waar informatiemanagement een rol speelt, zoals:

Waarvoor kunt u bij Thorbecke terecht?

De Thorbecke informatiemanagers kunnen u onder meer adviseren en ondersteunen met:

  • Onafhankelijke projectleiding (onder meer applicaties, DSO, zaaksysteem) 
  • Begeleiding en advisering bij aanbestedingen 
  • (Her)ontwikkelen, verbeteren en integreren van (informatie-)processen
  • Implementeren en koppelen van applicaties en informatiesystemen
  • Ontwerpen en helpen bij het implementeren van informatiebeleid, gegevensmanagement, gegevensbeheer en functioneel beheer 
  • Interim informatie- en gegevensmanagement
  • Verhogen van de datakwaliteit 
  • Opstellen van een informatie-architectuur
  • Opstellen van informatiebeveiligingsbeleid, privacy-impactanalyses en uitvoering van de BIO
  • Datagedreven werken (stappenplan, data-analyse, data-bewustzijn en verhogen van de datakwaliteit)

De informatiemanagers van Thorbecke staan voor u klaar

Benieuwd wat de adviseurs en informatiemanagers van Thorbecke allemaal voor u kunnen betekenen? Bel 088-888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl.

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl