Nieuws van informatiemanagement

Federatief Datastelsel
Publicatiedatum: 17 mei 2023 13:22

Het gebruiken van data speelt binnen publieke organisaties een steeds grotere rol. Zowel voor de dagelijkse werkzaamheden als voor het aanpakken van opgaven waar deze organisaties voor staan. De data die een organisatie heeft kunnen ook waardevol zijn voor andere organisaties. Het uitwisselen van data tussen diverse organisatie gebeurt echter niet veel, en dat heeft ook zo zijn redenen (denk hierbij aan informatiebeveiliging en privacy maar ook aan ethiek). Om dit mogelijk te maken werken gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk aan een Federatief Datastelsel. Harm Bloem vertelt hier meer over in onderstaand artikel.


De Omgevingswet: klaar voor de start?
Publicatiedatum: 17 mei 2023 13:11

Vanaf 1 januari 2024 zullen overheden en burgers met elkaar ervaren wat goed gaat en wat (nog) niet na de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, kun je oefenen en van daaruit leren en verbeteren. Adviseur informatiemanagement Veronique de Lint vertelt meer.


Hoe staat het ervoor met de SOR? 
Publicatiedatum: 27 januari 2022 11:50

Inmiddels is het begrip SOR, oftewel Samenhangende Objectenregistraties, wel bekend. Niet in de laatste plaats door de vele webinars en online sessies waarin er vanuit diverse domeinen, van WOZ tot BOR, werd ingegaan op de SOR en de vraag: ‘wat moeten we of kunnen we nu al doen?’ Hoe staat het nu met de SOR? En komen er nog nieuwe workshops? Arnold Venema, specialist GEO-data, geeft een update.


Onmisbare schakel
Publicatiedatum: 26 januari 2022 12:33

Een goede functioneel applicatiebeheerder is onmisbaar. Iedereen is op zoek naar het schaap met ‘vijf poten’. Maar goede functioneel applicatiebeheerders zijn schaars. We zien de vraag naar applicatiebeheerders toenemen. Ook de eisen en wensen wat betreft hun vaardigheden worden steeds hoger. Zo moeten ze communicatief en analytisch sterk zijn en meer begrijpen van de techniek en de applicatie dan de gemiddelde medewerker. Tegelijkertijd kent het werk ook pieken en dalen, dus een flexibele inzet is gewenst. 

 

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl