Optimale informatiehuishouding

Uw informatiehuishouding begint met uw informatiebeleid en de vertaling van bedrijfsdoelstellingen naar informatiebeleid. Welke visie heeft u op uw informatievoorziening en welke strategie kiest u om deze visie te realiseren? Een moderne informatiehuishouding ondersteunt uw primaire processen, is onderhevig aan wetgeving en moet periodiek worden herzien. De adviseurs van Thorbecke ondersteunen u hier graag bij.

Duidelijke sturing en afstemming

Het is belangrijk dat de informatievoorziening goed is ingericht om de ontwikkelingen binnen het vakgebied maar ook binnen de organisatie te kunnen blijven volgen. Wij ervaren dat veel problemen in de informatievoorziening komen door onduidelijke sturing en afstemming binnen de eigen organisatie én naar de IT leveranciers. Ook de uitvoering, zoals functioneel beheer of gegevensbeheer, laat vaak te wensen over. Waar voor de ene organisatie centraal organiseren het beste werkt, heeft de andere organisatie meer baat bij het decentraal organiseren van het beheer. Tot slot wordt de regie op leveranciers en het opdrachtgeverschap steeds belangrijker. Veel om rekening mee te houden dus. Het is dan ook aan te raden om zo nu en dan eens de ‘blinde vlekken’ objectief in kaart te laten brengen.

Wat kan Thorbecke voor u betekenen?

Onze adviseurs ondersteunen u graag met het:

  • Opstellen/herzien van een iVisie of informatiebeleid
  • Opstellen informatiearchitectuur
  • Onderzoek naar het versterken van informatiemanagement
  • De organisatie van het functioneel beheer
  • Advies rondom leveranciers- en contractmanagement
  • Ontwerpen en beschrijven IV processen
  • Implementeren van wetgeving (Wet Open Overheid, Wet Elektronische Publicaties, Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer)
  • Interim manager/kwartiermaker informatie

Door onze aanpak en ervaring bent u verzekerd van een door de hele organisatie gedragen visie en beleid op informatievoorziening. En een soepel draaiende IV-organisatie die voldoet aan wet- en regelgeving.

De informatiemanagers van Thorbecke staan voor u klaar

Benieuwd wat de adviseurs en informatiemanagers van Thorbecke allemaal voor u kunnen betekenen? Bel 088-888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl.

Referentieprojecten

 

 

 

 

Medewerkers aan het woord

Remco van der Wees

 

 

 

 

 

Ronald Sluiter

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl