Samenhangende objectenregistratie (SOR)

Met de komst van de samenhangende objectenregistratie (SOR) gaat er veel veranderen op het gebied van gegevensbeheer en gegevensmanagement. Om de implementatie van de SOR goed te laten verlopen is een gedegen aanpak een vereiste.

Op weg naar één effectieve beheerorganisatie

De implementatie van de samenhangende objectenregistratie is niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. De impact is groot en raakt veel aspecten binnen de organisatie, zoals ook te zien is in onderstaande infographic. Wij adviseren daarom om op tijd te beginnen met de implementatie van de SOR. 

Waarvoor kunt u bij Thorbecke terecht?

Visieontwikkeling SOR
Een gedegen aanpak begint met het opstellen van een stip op de horizon. Een visie, met het gewenste eindbeeld van uw GEO informatie waar de SOR een belangrijk deel van uit maakt. En een visie op basis waarvan u gedegen keuzes kunt maken voor de rest van uw traject richting de SOR. Met antwoord op vragen als: blijft u zelf de SOR beheren of laat u het doen? Hoe gaat u uw gegevensbeheer organiseren, hoe moeten processen worden ingericht, wat verwacht u van de gegevenskwaliteit? Thorbecke heeft als partner veel ervaring in het adviseren en ondersteunen bij het opstellen van visiedocumenten. Wij denken met u mee en stellen samen met u de juiste SOR-visie samen.

SOR Workshops en in company training
In de workshops krijgt u informatie én een checklist om mee aan de slag te gaan. Ook kunt u sparren met onze experts en andere deelnemers en vakgenoten. We gaan in op de laatste en actuele ontwikkelingen met betrekking tot de SOR, wat u in deze fase al kunt doen en wat u te wachten staat om stappen te zetten naar een effectieve beheerorganisatie. We bieden in company programma’s aan en workshops op basis van open inschrijving. >> Workshops

Gegevenskwaliteit op orde
Uit onderzoek is gebleken dat het gemeentelijk bestand jaarlijks met circa 10% aan verandering onderhevig is als gevolg van administratieve fouten, vergunningsvrije en illegale bouw. Het is aan u als gemeente om grip te houden op deze processen en de mutaties vast te leggen in de verschillende basisregistraties.  >> Verschillendetectie op maat 

De adviseurs van Thorbecke staan voor u klaar

Benieuwd hoe wij u kunnen adviseren en ondersteunen bij de implementatie van de SOR binnen uw organisatie? Bel 088- 888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl. Of vul het contactformulier in: 

>> Ik wil graag meer weten over ondersteuning bij de SOR

Opdrachtgever aan het woord

 

 

 

Medewerker aan het woord

Robert Zondervan

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl