Datagedreven werken

Vanuit data denken en werken is een grote opgave. Een ontwikkeling waar veel organisaties terecht op inzetten. De ene organisatie is vooral nog bezig met experimenteren. De ander wil eerst stappen zetten om de basis op orde te krijgen. In ieder geval kunnen de beleidsbepaling en besluitvorming van uw organisatie een boost krijgen vanuit de beschikbare en kwalitatieve data. Maar hoe haalt u nu het maximale uit data? De adviseurs van Thorbecke helpen u hier graag mee.

Gegevensmanagement als randvoorwaarde

Eigenlijk draagt Thorbecke al sinds jaar en dag bij aan datagedreven werken door dienstverlening op het gebied van gegevensbeheer en gegevensmanagement. Wij zijn van mening dat datagedreven werken niet zonder goede data kan en dus ook niet zonder goed georganiseerd gegevensmanagement. Gegevensmanagement is geen onderdeel van datagedreven werken, maar is wel één van de randvoorwaarden voor datagedreven werken. Als bij datagedreven werken gegevensmanagement geen rol krijgt dan zal datagedreven werken altijd in de experimentele sfeer blijven. En dat zou zonde zijn. Datagedreven werken geeft namelijk heel duidelijk het waarom aan voor gegevensmanagement. 

Wat kan Thorbecke voor u betekenen? 

De adviseurs van Thorbecke kunnen uitleggen wat datagedreven werken voor uw organisatie betekent. Datagedreven werken is geen project op zich maar een organisatieverandering. De hele organisatie moet, om de effecten goed te kunnen benutten, uiteindelijk datagedreven gaan denken en werken. Dat begint uiteraard met experimenteren en eindigt met de bewustwording bij iedereen in de organisatie dat data dé basis is van alle processen. Data is dan echt één van de bedrijfsmiddelen geworden naast geld, mensen en organisatie. Onze adviseurs ondersteunen uw organisatie bij het data gedreven werken. Dit doen zij onder meer door: 

 • Het geven van interactieve workshops en presentaties waarin we het waarom uitleggen van datagedreven werken, oftewel draagvlak creëren op elk niveau in de organisatie
 • Thorbecke verzorgt samen met Ronals Baan, een training datamanagement op basis van DMBoK
 • Een datagedreven werken scan
 • De verbinding leggen tussen datagedreven werken en gegevensmanagement
 • De inzet van een projectleider/programmamanager
 • Het meehelpen opstellen van een programma van eisen voor software die nodig is voor datagedreven werken

Wat is het resultaat?

 • Inzicht in de fase waarin u als organisatie staat op het gebied van datagedreven werken
 • Inzicht in de voordelen van datagedreven werken
 • Inzicht in de noodzakelijke randvoorwaarden en veranderingen voor datagedreven werken
 • Het organiseren en realiseren van een experiment op het gebied van datagedreven werken. Wij hebben tools en kennis in huis om met een concreet vraagstuk aan de slag te gaan met data uit uw organisatie. 
 • Draagvlak en bewustwording op elk niveau in de organisatie 
 • Borging door het koppelen van de in de experimenten te nemen stappen aan de noodzakelijke randvoorwaarden binnen gegevensmanagement, zoals de benodigde (data-)governance.

De informatiemanagers van Thorbecke staan voor u klaar

Benieuwd wat de adviseurs en informatiemanagers van Thorbecke allemaal voor u kunnen betekenen? Bel 088-888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl.

Referentieprojecten

 

 

 Medewerker aan het woord

Adriénne Bombeld

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl