Aansluiting LV WOZ

Gemeenten moeten hun WOZ-administratie aansluiten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Dit stelt eisen aan de software, de kwaliteit van de bestanden, de planning van werkzaamheden en de afstemming van de diverse werkprocessen. Nog steeds zijn niet alle gemeenten aangesloten op de LV WOZ. Bent u er (nog) niet klaar voor? En wilt u hulp bij de aansluiting? De adviseurs van Thorbecke staan voor u klaar!

Verplicht: de aansluittoets. Voldoet uw gemeente in één keer?

Voordat u als gemeente definitief mag aansluiten op de LV WOZ moet er eerst worden voldaan aan een aansluittoets. Hiervoor hanteert de Waarderingskamer bepaalde criteria, belangrijk onderdeel voor de aansluiting is de BAG-WOZ koppeling. Bij deze koppeling wordt een verband gelegd tussen de Pand- en/of VBO-ID’s uit de BAG en de WOZ-(deel) objecten uit de WOZ.  Ook dient het RSIN-nummer  voor rechtspersonen en samenwerkingsverbanden opgenomen te zijn in de gemeentelijke belastingadministratie. Om in één keer te voldoen aan de aansluittoets adviseren wij u om een pré-audit LV WOZ te laten uitvoeren.

Pré-audit LV-WOZ

Hiermee krijgt u goed inzicht in de kwaliteit van uw bestanden en weet u welke acties nog moeten worden uitgevoerd om op het juiste moment aan te sluiten op de LV WOZ. Ook kunnen we een Plan van Aanpak maken en (tijdelijk) extra mankracht leveren. Bij de pré-audit gebruiken we ons krachtige programma CheckMate. CheckMate is het controleprogramma voor basisregistraties. Hierdoor weet u vooraf of u de aansluittoets van de Waarderingskamer behaalt. Onze specialisten voeren de nodige controles bij uw gemeente uit. De resultaten bespreken wij direct met u. Tijdens dit gesprek geven wij een toelichting op de kwaliteit van de bestanden. Ook voeren wij een controle uit op de aanwezigheid en volledigheid van de RSIN-nummers. Daarnaast geven wij advies welke stappen u dient te nemen om naadloos aan te sluiten op de LV WOZ. Zo weet u vooraf precies wat u eventueel nog moet doen en worden verrassingen achteraf voorkomen.

Zo snel mogelijk aansluiten op LV WOZ?

Uiteraard is het uw bedoeling om zo snel mogelijk aan te sluiten op de LV WOZ. Onze adviseurs ondersteunen u daar graag bij. Bijvoorbeeld met het verwerken van achterstanden op het gebied van:

Daarnaast leidt de aansluiting op de LV WOZ ook tot een aanpassing van de werkprocessen. Zijn de werkprocessen  binnen uw gemeente of samenwerkingsverband nog up to date?

Meer weten?

Benieuwd wat wij voor uw gemeente kunnen betekenen? Wij adviseren u graag.
Bel 088-888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl.

Terug naar WOZ

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl