Opdrachtgever aan het woord

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden/Onderzoekcentrum Drechtsteden

Arri Hartog, directeur GBD/OCD

Over: WOZ-opleidingBIJ GBD/OCD MAKEN WIJ VERSNELD DE OVERSTAP VAN PERMANENTE EDUCATIE NAAR PERMANENTE ONTWIKKELING

Andere inzichten
"De coronaproblematiek brengt ons bij Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden/ Onderzoekcentrum Drechtsteden (GBD/OCD) versneld tot andere inzichten. Stond tot voor kort vooral permanente educatie centraal, wij maken nu meer de overstap naar permanente ontwikkeling. Het gaat verder dan alleen kennis. Het zijn vakmensen die met technologie en creatieve oplossingen werken aan vernieuwende oplossingen voor al langer bestaande vraagstukken. Met als oogst: nieuwe (dienstverlenings)producten en bovenal, een investering in de persoonlijke ontwikkeling.

Investeren in ontwikkeling in WOZ-domein
Investeren in die persoonlijke ontwikkeling doen wij ook in het WOZ-domein. Door te investeren in kennis en vaardigheden van medewerkers. Dat doen wij door eerst een stevig kennisfundament te leggen. Voor medewerkers die geïnteresseerd zijn in de WOZ-domein. Maar ook door medewerkers die al geruime in het WOZ-domein actief zijn hernieuwd kennis te laten maken met de huidige theorie. Als die theoretische basis er is dan waarborgt onze GBD/OCD-Academie® dat er programma’s zijn die medewerkers de gelegenheid bieden zich in de praktijk duurzaam persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Thorbecke deskundig opleider
De GBD/OCD-Academie® had dit jaar onder andere een opleidingsprogramma voor de WOZ-basismodule op de agenda staan. Het voornemen was dit een incompany-opleiding te laten zijn door een erkend opleider of organisatie die kan aantonen aan een erkenning te werken. En zo viel de keuze op Thorbecke.

Door corona viel de incompany-variant af. Thorbecke schakelde snel en ontwikkelde een online-variant. Een gedegen basisopleiding WOZ-medewerker in tien dagdelen. Volledig geënt op het kwalificatiedossier dat voor dit kennisgebied is ontwikkeld. Met een deelnemersgrootte van maximaal tien om interactie tussen docenten en cursisten optimaal te kunnen waarborgen. In een aanpak die cursisten goed voorbereidt op SVMNIVO-examen.  

Binnen GBD/OCD hanteren wij een open inschrijving om zo veel mogelijk medewerkers in de gelegenheid te stellen deel te nemen en zich te bekwamen. Dat leidde tot twee groepen. De opleiding wordt door de cursisten hoog gewaardeerd. Zo zeer zelfs dat dat ertoe heeft geleid dat nog meer GBD/OCD-ers enthousiast zijn geworden. Binnenkort start een derde groep om de online-opleiding te gaan volgen.

Juist die extra aanmeldingen is misschien wel het mooiste compliment dat wij Thorbecke kunnen geven als deskundig opleider." 

Missie van Thorbecke
Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen


Thorbecke Nieuwsbrief


Contact
088-8883000
info@thorbecke.nl