4 daagse training: Datamanagement geeft zekerheid

Er is veel behoefte aan kennis over datamanagement. We zien dat meer doen met data vereist dat we meer van data moeten afweten en zekerheid moeten krijgen dat de data goed is, dat we de data mogen gebruiken, dat de betekenis duidelijk is en dat we kunnen vertrouwen op de kwaliteit en beschikbaarheid van de data. Thorbecke verzorgt samen met Ronald Baan, voorzitter van DAMA-NL, een opleiding datamanagement op basis van DMBoK. 

Een eenvoudige BI-rapportage, het gebruik van data in processen, het gebruik in AI toepassingen heeft een wereld van aannames achter zich. Wat moeten we doen om het vertrouwen in o.a. rapportages en analyses te vergroten? De business is op zoek naar meer waarde uit data te halen en IT en datamanagement moeten de business daarbij helpen. Met deze training leg je de basis voor meer zekerheid en kan je beter inspelen op (nieuwe) ontwikkelingen.  

DAMA DMBoK als uitgangspunt

Deze training is op basis van het DMBoK. DMBoK is dé standaard voor datamanagement en datagovernance. Het raamwerk is gebaseerd op best practices. Het beschrijft het datamanagement vakgebied, definieert en standaardiseert de terminologie en zorgt dat we 1 taal hebben. Vooral de gedeelde begrippen helpen in de praktijk enorm om binnen de organisatie te praten over data en datamanagement en daar stappen in te zetten. 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor professionals in het datamanagement vakgebied die begrip willen krijgen van het 'wat' van de verschillende datamanagementdisciplines. Je bent bijvoorbeeld werkzaam in de rol van: informatiemanager, adviseur informatiemanagement, chief data officer (CDO), data protection officer (DPO), portfolio-, programma- en projectmanager of consultant binnen het datadomein. 

Leerdoelen

Deze uitgebreide training is bedoeld om de deelnemers uit te rusten met een grondig begrip van de DAMA DMBoK en de principes van datamanagement, waardoor de deelnemers in staat worden gesteld om:

  • De structuur en navigatie van de DAMA DMBoK te beheersen
  • De fundamentele concepten van datamanagement te begrijpen
  • De DAMA-kennisgebieden met jouw praktijkcontext te verbinden

De trainer

De training wordt verzorgd door Ronald Baan, voorzitter van DAMA NL en hij heeft zijn eigen bedrijf voor datamanagementtrainingen. Samen maken we de training op maat met praktijk voorbeelden van gemeenten. 

Meer informatie? 

Voor meer informatie over het programma, de kosten en de trainingsdata kunt u contact opnemen met Reinoud Plantinga via reinoud.plantinga@thorbecke.nl .
 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl