RO jurist

Wij begrijpen als geen ander het belang van een servicegerichte overheid. Ons team van enthousiaste adviseurs is volop in ontwikkeling. Op de basis die in de afgelopen jaren is opgebouwd, willen we een flinke stap zetten in de omvang en het resultaat. Daarom zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe collega voor Midden-Nederland. Kom jij Thorbecke versterken als RO jurist voor minimaal 32 uur?

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Je begeleidt een gemeente bij bouwaanvragen en toetst deze aan het vigerende bestemmingsplan, je overlegt met de aanvrager en informeert deze over de mogelijkheden en de geldende beperkingen. Je bereidt een advies aan het college voor en overlegt met de wethouder. De volgende dag ga je naar de rechtbank en vertegenwoordig je de gemeente in een bezwaar- of beroepszaak over een omgevingsvergunning. Later die week help je een collega van de gemeente om een deadline te halen voor een advies over een bestemmingswijziging die in de raad behandeld wordt. Je adviseert ook regelmatig bij aanvragen voor planschade of nadeelcompensatie. Daarnaast geef je algemeen advies op het gebied van bestuurs- en privaatrecht en stel je verweerschriften en juridische correspondentie op.  

Over Thorbecke

Thorbecke is een gespecialiseerd adviesbureau voor publieke organisaties met korte lijnen en een informele, professionele werksfeer. We hebben veel verstand van juridisch advies, informatiemanagement, gegevensbeheer, vastgoedtaxaties, belastingen en applicaties. Wij leveren een veelzijdig pakket aan diensten en specialisten op dit gebied. We werken aan oplossingen, stellen doelen en realiseren deze. Luisteren, samenwerken en open en actief communiceren met onze opdrachtgevers is daarbij de basis. En dat past bij onze missie: "Door daadkracht én in samenwerking publieke organisaties verder brengen.“ 
>> Medewerkers van Thorbecke aan het woord

Onze RO jurist …

 • heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding Rechten, bij voorkeur met specialisatie Staats- en Bestuursrecht
 • heeft gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen
 • heeft 1 tot 3 jaar ervaring met complexe juridische vraagstukken (binnen een gemeente)
 • is klantgericht en proactief
 • beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • heeft een rijbewijs B

Wat biedt Thorbecke jou?

 • een afwisselende en zelfstandige baan
 • samenwerking met ervaren en hoog opgeleide collega’s
 • een prettige en informele werkomgeving
 • een salaris tussen de € 3.500 en € 4.000 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring
 • goede overige arbeidsvoorwaarden

Word jij onze nieuwe RO jurist?

Bel voor meer informatie met Rudy den Butter (manager) op 088-8883000. Solliciteren kan per e-mail naar personeelszaken@thorbecke.nl ter attentie van Monique van Savooijen. We sluiten de vacature pas als we geschikte kandidaten hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

 

 

 

Contact

Telefoon: 088-8883000

E-mail: info@thorbecke.nl

 

 

Volg ons via

 

 

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking

publieke organisaties verder brengen

 

 

Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl