Planoloog/RO jurist

Ons team van enthousiaste en professionele juristen adviseert opdrachtgevers op het gebied van privaatrecht, ruimtelijke ordening, bestuursrecht en bezwaar en beroep tot aan de Raad van State. Een aantal juristen zijn gespecialiseerd in nadeelcompensatie en planschade. Door de groeiende adviesvraag vanuit onze opdrachtgevers breiden wij ons team uit. Wij zoeken nieuwe collega’s in Midden en Noordoost Nederland. Kom jij Thorbecke versterken als planoloog/RO jurist voor minimaal 32 uur?

Wat ga je doen?

Je begeleidt gemeenten bij ruimtelijke ontwikkelingen die je toetst aan het geldende bestemmingsplan. Je overlegt met de aanvrager en informeert deze over de mogelijkheden en de geldende beperkingen. Je bereidt een advies aan het college voor en overlegt met de wethouder. Je gaat naar de rechtbank en vertegenwoordigt de gemeente in een bezwaar- of beroepszaak over een omgevingsvergunning. Of je helpt een collega van de gemeente om een deadline te halen voor een advies over een bestemmingswijziging die in de raad behandeld wordt. Je adviseert eventueel bij aanvragen voor planschade of nadeelcompensatie. En je geeft algemeen advies op het gebied van bestuursrecht en omgevingsrecht. Ook stel je verweerschriften en juridische correspondentie op. 

Ons team juridische zaken

De sfeer in het team is informeel, net zoals in de rest van het bedrijf. De juristen van Thorbecke zijn hoog opgeleid en hebben veel kennis van omgevingsrecht, ruimtelijke ordening en vergunningen en handhaving. Zij zijn ambitieus en enthousiast. Ook werk je samen met andere vakspecialisten zoals onze gecertificeerde taxateurs. Daarnaast zijn we als bureau gespecialiseerd in planschade en nadeelcompensatie waar we voor de overheid optreden als onafhankelijke commissie. 

Over Thorbecke

Thorbecke is een gespecialiseerd adviesbureau voor publieke organisaties met korte lijnen en een informele, professionele werksfeer. We hebben veel verstand van juridische zaken, vastgoedtaxaties, informatiemanagement, gegevensbeheer, belastingen en applicaties. Wij leveren een veelzijdig pakket aan diensten en specialisten op dit gebied. We werken aan oplossingen, stellen doelen en realiseren deze. Luisteren, samenwerken en open en actief communiceren met onze opdrachtgevers is daarbij de basis. En dat past bij onze missie: "Door daadkracht én in samenwerking publieke organisaties verder brengen.“ 
>> Medewerkers van Thorbecke aan het woord

Onze planoloog/RO jurist … 

 • heeft een relevante HBO of WO-opleiding afgerond (rechten, planologie, ruimtelijke ordening, staats- en bestuurskunde, sociale geografie)
 • heeft  minimaal 2 tot 3 jaar ervaring met complexe juridische vraagstukken binnen een gemeente. Meer ervaring mag ook, graag zelfs
 • heeft gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen
 • is klantgericht en proactief
 • beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • heeft een rijbewijs B

Wat biedt Thorbecke jou?

 • een afwisselende en zelfstandige baan in een prettige en informele werkomgeving
 • samenwerking met ervaren en hoog opgeleide collega’s in een hecht team
 • begeleiding en ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkeldoelen
 • een salaris tussen de € 3.250 en € 4.450 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring
 • een vast dienstverband
 • een auto en laptop van de zaak

Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij dit ook? Solliciteer dan nu! Bel voor meer informatie met Rudy den Butter (manager juridische zaken) op 088-8883000. Solliciteren kan via onderstaande button. We sluiten de vacature pas als we geschikte kandidaten hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking

publieke organisaties verder brengen

 

 

Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl