Huurwaardetaxaties

Het komt regelmatig voor dat een huurder of verhuurder van een bedrijfsruimte vindt dat de huurprijs niet overeenkomt met de markthuur. Een huurwaardetaxatie geeft inzicht in de markthuurwaarde: de huurwaarde van het bedrijfsobject op de vrije markt. Vooral in de huidige markt kan het voor zowel huurder als verhuurder zinvol zijn om te laten beoordelen wat de herziening huurwaarde zou moeten zijn. De taxateurs van Thorbecke adviseren u hier graag over.

Huurprijsvaststelling

Bij een huurprijsvaststelling op grond van artikel 7:303 BW wordt de huurprijs berekend op basis van de gerealiseerde huurprijzen van vergelijkbare bedrijfsruimten in de omgeving in de afgelopen vijf jaar. Deze wettelijke procedure van huurprijsvaststelling is geregeld voor bedrijfsruimte ex. artikel 290. Daarom moet het gaan om een pand dat publiekelijk toegankelijk is en waar rechtstreeks een product of dienst aan de consument wordt geleverd. Steeds vaker komt het voor dat deze procedure van huurprijsvaststelling ook in huurcontracten van overige bedrijfsruimten (kantoor- en productieruimte), zijnde bedrijfsruimte ex. artikel 230a, van toepassing wordt verklaard.

Wat kan Thorbecke voor u betekenen?

Bent u van mening dat u te veel huur betaalt voor uw winkel, kantoor of bedrijfsruimte? Of ontvangt u als eigenaar juist te weinig huur? De gecertificeerde taxateurs van Thorbecke kunnen u hierin adviseren en begeleiden. Zij voeren graag een complete huurwaardetaxatie voor u uit. Zo kan er een juiste huurprijs worden vastgesteld die overeenkomt met die van vergelijkbare bedrijfsobjecten in de omgeving.

De taxateurs van Thorbecke staan voor u klaar

Heeft u een huurwaardetaxatie nodig? Of een ander soort taxatierapport? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen graag wat we voor u kunnen betekenen. Bel 088-888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl.

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking

publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl