Overgang van inhoud naar gebruiksoppervlakte

Publicatiedatum: 15 april 2019 09:38
Vanaf 2022 moeten alle woningen op basis van de gebruiksoppervlakte worden gewaardeerd. Als organisaties in het jaar ervóór ook nog een schaduwwaardering willen draaien, betekent dit dat de overgang dit jaar al voor het grootste deel klaar moet zijn. Dit zorgt voor een grote druk op de planning…

Actuele gegevens

Thorbecke confronteert bij de modelmatige berekening van de gebruiksoppervlakte de geometrie van de BAG-panden met een actuele puntenwolk. De puntenwolk is net zo actueel als de laatste luchtfoto. De berekende gegevens worden geconfronteerd met de gegevens die in de WOZ geregistreerd staan. Bij die objecten waar een grote afwijking wordt geconstateerd, blijkt er in 100% van de gevallen een mutatie in het gemeentelijk systeem te worden gedaan. Deze mutatie kan betrekking hebben op:

  • De WOZ-objectonderdelen
  • De maatvoering van de WOZ-objectonderdelen
  • De BAG-WOZ koppeling
  • De geometrie van de BAG-panden

Optimalisatie van uw bestanden

Naast een betrouwbare gebruiksoppervlakte levert de bovenstaande werkwijze ook een behoorlijke bestandsoptimalisatie op. Het beoordelen van de bovenstaande afwijkingen kan eenvoudig en efficiënt gebeuren met OppMate. OppMate is een applicatie die is ontwikkeld door Thorbecke. Inmiddels gebruiken steeds meer gemeenten en belastingsamenwerkingsverbanden OppMate naar volle tevredenheid.

OppMate?

Heeft u vragen over de werking van OppMate? Neem contact met ons op via 088-8883000 of vraag het ons persoonlijk. We komen graag bij u langs.

>> OppMate: raadplegen en berekenen van de gebruiksoppervlakte
Contact

Telefoon: 088-8883000

E-mail: info@thorbecke.nl
Volg ons via
Terug naar

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengenThorbecke Nieuwsbrief


Contact

088-8883000
info@thorbecke.nl