Hoe vakbekwaam zijn uw medewerkers basisregistraties?

Publicatiedatum: 22 februari 2018 13:45
In de waarderingsinstructie 2017 heeft de Waarderingskamer opgenomen dat in het WOZ-proces twintig rollen aanwezig zijn. Er is voorgeschreven dat iedere gemeente moet toetsen of de vakbekwaamheid zoals omschreven in de verschillende rollen ook daadwerkelijk aanwezig is. Hieruit blijkt dat ook de Waarderingskamer de vakbekwaamheid van de medewerkers hoog in het vaandel heeft staan. Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers basisregistraties vakbekwaam zijn én blijven?

Afbreukrisico door onvoldoende kennis

De samenhang tussen de verschillende basisregistraties is groot. Een mutatie die in de WOZ-administratie wordt verwerkt kan ook van invloed zijn op de BAG en andersom.  Medewerkers die niet goed op de hoogte zijn van het belang van deze onderlinge samenhang, zijn minder goed in staat om de kwaliteit op een hoog niveau te houden. De juiste kwaliteit van de basisregistraties bereik je door actief aandacht te besteden aan processen en bestanden. Om de in de Waarderingsinstructie voorgeschreven vakbekwaamheid te waarborgen, doet u er dus verstandig aan om het kennisniveau van uw medewerkers op peil te houden.

De juiste kwaliteit vraagt om de juiste aandacht

Bij Thorbecke besteden we continu aandacht aan de opleiding en bijscholing van onze specialisten in de  basisregistraties. Onze opleidingstrajecten zijn ook zeer geschikt voor medewerkers van gemeenten en andere organisaties die werkzaamheden uitvoeren voor de basisregistraties.

Meer over onze cursussen en opleidingen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze cursussen en opleidingen voor uw medewerkers? Bel 088-888300 of mail naar info@thorbecke.nl.


 


Terug naar

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengenThorbecke Nieuwsbrief


Contact

088-8883000
info@thorbecke.nl