Dringend advies: maak gebruik van het gemoderniseerde taxatieverslag

Publicatiedatum: 4 april 2022 11:47
De afgelopen jaren werkten een aantal uitvoeringsorganisaties samen met de Waarderingskamer en de VNG (Samen Organiseren) aan een gemoderniseerd taxatieverslag. De voorgenomen wijzigingen zijn via het WOZ-datacenter een aantal keer voorgelegd aan de sector en ook beproefd bij circa 2.000 woningeigenaren via Vereniging Eigen Huis. 

Advies van de Waarderingskamer

Vanuit de Waarderingskamer komt er voor belastingjaar 2023 een dringend advies om gebruik te maken van het gemoderniseerde taxatieverslag. In de loop van 2023 wordt het gemoderniseerde taxatieverslag opgenomen in de Uitvoeringsregeling instructie waardebepaling Wet waardering onroerende zaken, waarna het in 2024 voor alle uitvoeringsorganisaties verplicht is. 

Wacht niet te lang…

Omdat het dringende advies in 2024 overgaat in een verplichting, adviseren wij u om niet te lang te wachten met in gebruik nemen van het gemoderniseerde taxatieverslag. Doordat alle uitvoeringsorganisaties straks aan deze eis moeten voldoen, zullen de diverse softwareleveranciers overspoeld worden met aanvragen voor aanpassing van systemen, met als gevolg een overvolle agenda aan hun kant. Uw organisatie loopt dan het risico om niet op tijd klaar te zijn voor het gebruik van het gemoderniseerde taxatieverslag. Gelukkig heeft Thorbecke het gemoderniseerde taxatieverslag al voor u klaar staan. 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Dus, wilt u het advies van de Waarderingskamer opvolgen en voor belastingjaar 2023 al gebruik maken van het gemoderniseerde format? Bel 088-888 3000 of neem contact met ons op via het contactformulier voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

Contact
Telefoon: 088-8883000
E-mail: info@thorbecke.nl
 
 
Volg ons via
 
 

Terug naar

Missie van Thorbecke
Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 

Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact
088-8883000
info@thorbecke.nl