Opleiding WOZ-taxateur woningen

Voor wie?

Om deel te nemen aan de opleiding WOZ-taxateur woningen moet de basismodule WOZ-medewerker met een voldoende zijn afgerond. De basistheorie Vastgoeddeskundige is niet verplicht, maar wel aan te bevelen.

Inhoud en programma

De opleiding WOZ-taxateur woningen bevat de volgende specialisatiemodules:

 • Specialisatiemodule Basisregistraties algemeen
  Deze module legt uit welke Basisregistraties gebruikt moeten worden om op een professionele wijze het WOZ-proces uit te kunnen voeren.
 • Specialisatiemodule Kwaliteitszorg algemeen
  Deze module past de afstemming en synchronisatie van werkprocessen en protocollen die gehanteerd moeten worden om op een professionele wijze het WOZ-proces uit te kunnen voeren in de dagelijkse praktijk toe.
 • Specialisatiemodule Objectkenmerken algemeen en verdieping
  Deze module legt uit en zorgt voor een uniforme beschrijving van kenmerken om op een professionele wijze een WOZ-taxatie te kunnen laten vastleggen.
 • Specialisatiemodule Taxatie algemeen en verdieping woningen
  Deze module legt uit en past toe welke begrippen, methodieken en modellen gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren.
 • Specialisatiemodule Wet- en regelgeving algemeen en verdieping woningen
  Deze module past de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van een WOZ-taxatie toe.

Lesmethode

Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules klassikaal volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. Na het behandelen van de theorie nemen onze docenten ook een proefexamen af. Dit examen bespreken zij vervolgens uitgebreid met de cursisten. Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het landelijke examen voor WOZ-taxateur woningen. 

Data en locatie

De opleiding WOZ-taxateur woningen is verspreid over 3 cursusdagen.

 Datum

 Module

 Tijd

 Locatie

 Maandag 11 mei 2020

 Wet- en regelgeving

 9:00-17:00 uur

 Zwolle

 Maandag 18 mei 2020

 Taxatie

 9:00-17:00 uur

 Zwolle

 Maandag 25 mei 2020

 Overige modules en Examentraining

 9:00-17:00 uur

 Zwolle


Opleidingskosten

De opleiding kost € 850,- (excl. btw) per deelnemer. Deze prijs is inclusief lesmateriaal (syllabus, presentaties, oefenexamens) en catering.Cursisten aan het woord
Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengenThorbecke Nieuwsbrief

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl