Opleiding WOZ-medewerker compact

Voor wie?

De opleiding WOZ-medewerker compact is bedoeld voor de ervaren medewerkers binnen de WOZ die graag aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer willen voldoen. Gevraagd wordt minimaal 5 jaar ervaring in de WOZ en ruime kennis van de basisbegrippen. Wilt u geen examen doen en gewoon uw kennis weer eens opfrissen, dan bent u ook van harte welkom in deze opleiding.

Inhoud en programma

Bij de opleiding WOZ-medewerker compact is de stof sterk gecomprimeerd en richt zich vooral op de veranderingen van de afgelopen jaren en de actualiteiten. De basisstof verandert niet en u ontvangt ook de volledige syllabus:

 • Basisregistraties en WOZ-administratie
  Deze module beschrijft welke gegevens, al dan niet onderdeel van een basisregistratie, van belang zijn voor een adequate uitvoering van het WOZ-proces. 
 • Wet- en regelgeving
  Deze module beschrijft de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van het WOZ-proces. 
 • Taxatie
  Deze module beschrijft welke begrippen, methodieken en modellen gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren. 
 • Objectkenmerken
  Deze module beschrijft welke objectkenmerken en welke meetinstructie gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren. 
 • Kwaliteitszorg
  Deze module beschrijft de werkprocessen en protocollen die gehanteerd moeten worden om op een professionele wijze het WOZ-proces uit te kunnen voeren.
 • Procedures
  Deze module beschrijft de procedures om de behandeling van bezwaar- en beroepschriften in het kader van de wet op een professionele wijze uit te voeren.

Lesmethode

Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules online volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. Na het behandelen van de theorie nemen onze docenten ook een proefexamen af. Dit examen bespreken zij vervolgens uitgebreid met de cursisten. Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het landelijke examen voor WOZ-medewerker. 

Startdata online opleidingen

De opleiding WOZ-medewerker compact wordt online gegeven en start op:

 Datum

 Tijd

 Module

 Dinsdag 22 september 2020

 13:30-16:30 uur

 Basisregistraties en objectkenmerken

 Donderdag 24 september 2020


 13:30-16:30 uur


 Kwaliteitszorg, wet en regelgeving,   procedures en taxatie

 Dinsdag 29 september 2020

 13:30-16:30 uur

 Examentraining


 Datum

 Tijd

 Module

 Dinsdag 27 oktober 2020

 09:00-12:00 uur

 Basisregistraties en objectkenmerken

 Donderdag 29 oktober 2020


 09:00-12:00 uur


 Kwaliteitszorg, wet en regelgeving,   procedures en taxatie

 Dinsdag 3 november 2020

 09:00-12:00 uur

 Examentraining


Opleidingskosten

De online opleiding kost € 450,- (excl. btw) per deelnemer. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal (syllabus, presentaties, oefenexamens).Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengenThorbecke Nieuwsbrief

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl