Opleiding WOZ-medewerker compact

Voor wie?

De opleiding WOZ-medewerker compact is bedoeld voor de ervaren medewerkers binnen de WOZ die graag aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer willen voldoen. Gevraagd wordt minimaal 5 jaar ervaring in de WOZ en ruime kennis van de basisbegrippen. Wilt u geen examen doen en gewoon uw kennis weer eens opfrissen, dan bent u ook van harte welkom in deze opleiding.

Inhoud en programma

Bij de opleiding WOZ-medewerker compact is de stof sterk gecomprimeerd en richt zich vooral op de veranderingen van de afgelopen jaren en de actualiteiten. De basisstof verandert niet en u ontvangt ook de volledige syllabus:

 • Basisregistraties en WOZ-administratie
  Deze module beschrijft welke gegevens, al dan niet onderdeel van een basisregistratie, van belang zijn voor een adequate uitvoering van het WOZ-proces. 
 • Wet- en regelgeving
  Deze module beschrijft de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van het WOZ-proces. 
 • Taxatie
  Deze module beschrijft welke begrippen, methodieken en modellen gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren. 
 • Objectkenmerken
  Deze module beschrijft welke objectkenmerken en welke meetinstructie gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren. 
 • Kwaliteitszorg
  Deze module beschrijft de werkprocessen en protocollen die gehanteerd moeten worden om op een professionele wijze het WOZ-proces uit te kunnen voeren.
 • Procedures
  Deze module beschrijft de procedures om de behandeling van bezwaar- en beroepschriften in het kader van de wet op een professionele wijze uit te voeren.

Lesmethode

Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. Na het behandelen van de theorie nemen onze docenten ook een proefexamen af. Dit examen bespreken zij vervolgens uitgebreid met de cursisten. 

Examen

Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het examen. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Startdatum online opleiding

De opleiding WOZ-medewerker compact wordt online gegeven en start op de volgende datum:

 Datum Tijd Module
 Dinsdag 31 mei 2022 09:00-12:00 uur Wet- en regelgeving
 Donderdag 2 juni 2022 09:00-12:00 uur

 Kwaliteitszorg, procedures en taxatie

 Dinsdag 7 juni 2022 09:00-12:00 uur Basisregistraties en objectkenmerken
 Donderdag 9 juni 2022 09:00-12:00 uur Examentraining

 

Opleidingskosten

De online opleiding kost € 590,- (excl. btw) per deelnemer. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal (opdrachten, presentaties, oefenexamens) en het boek WOZ-Katern Vakbekwaamheid.

 

Voorwaarden aanmelding

De factuur wordt na aanmelding verzonden, de inschrijving is pas definitief na betaling. 
Tot 14 dagen voor de start kan de aanmelding kosteloos worden overgeschreven op naam van een collega uit dezelfde organisatie.
Tot 14 dagen voor de start kan de aanmelding kosteloos (eenmalig) worden doorgeschoven naar de eerstvolgende opleiding. 
Tot 14 dagen voor de start is een aanmelding te annuleren tegen betaling van 15% administratiekosten.
Inhalen van modules bij afwezigheid is (online) mogelijk voor  € 150,-  (excl. btw) per module.

 

 

Uw docenten

Arnold Venema

 

 

 

 

 

mr. Riccardo de Boef

 

Cursist aan het woord

 

  

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl