Opleiding WOZ-medewerker

Voor wie?

De opleiding WOZ-medewerker is bedoeld voor alle (startende) medewerkers binnen de WOZ. Een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Inhoud en programma

De opleiding WOZ-medewerker bevat de volgende modules:

 • Basisregistraties en WOZ-administratie
  Deze module beschrijft welke gegevens, al dan niet onderdeel van een basisregistratie, van belang zijn voor een adequate uitvoering van het WOZ-proces. 
 • Wet- en regelgeving
  Deze module beschrijft de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van het WOZ-proces. 
 • Taxatie
  Deze module beschrijft welke begrippen, methodieken en modellen gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren. 
 • Objectkenmerken
  Deze module beschrijft welke objectkenmerken en welke meetinstructie gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren. 
 • Kwaliteitszorg
  Deze module beschrijft de werkprocessen en protocollen die gehanteerd moeten worden om op een professionele wijze het WOZ-proces uit te kunnen voeren.
 • Procedures
  Deze module beschrijft de procedures voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften in het kader van de wet op een professionele wijze uit te voeren.

Lesmethode

Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules klassikaal volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. Na het behandelen van de theorie nemen onze docenten ook een proefexamen af. Dit examen bespreken zij vervolgens uitgebreid met de cursisten. Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het landelijke examen voor WOZ-medewerker. 

Data en locatie

De opleiding WOZ-medewerker is verspreid over 5 cursusdagen.

 Datum

 Module

 Tijd

 Locatie

 Woensdag 15 april 2020

 Basisregistraties en WOZ-administratie

 10:00-16:00 uur

 Zwolle

 Woensdag 22 april 2020

 Objectkenmerken en Kwaliteitszorg

 10:00-16:00 uur

 Zwolle

 Woensdag 13 mei 2020

 Taxatie

 10:00-16:00 uur

 Zwolle

 Woensdag 20 mei 2020

 Wet- en regelgeving

 10:00-16:00 uur

 Zwolle

 Woensdag 27 mei 2020

 Procedures en examentraining

 10:00-16:00 uur

 Zwolle


Opleidingskosten

De opleiding kost € 1450,- (excl. btw) per deelnemer. Deze prijs is inclusief lesmateriaal (syllabus, presentaties, oefenexamens) en catering.Cursisten aan het woord


Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengenThorbecke Nieuwsbrief

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl