RefMate - Voor meer efficiency en kwaliteit in het bezwaarproces

Bent u op zoek naar efficiencywinst, verhoging van de kwaliteit of uitbreiding van de capaciteit in de hertaxaties in het bezwaarproces? Dan is RefMate dé oplossing voor u. Wij zijn verheugd dat wij RefMate vanaf nu beschikbaar hebben voor onze klanten. RefMate is de afgelopen jaren intern door en door beproefd in onze eigen projecten met mooie efficiency resultaten. U krijgt dus de beschikking over een zeer beproefd en geoptimaliseerd systeem. 

Thorbecke behaalt door het gebruik van Ref Mate

 • Meer dan 15% efficiencywinst op bezwarenprojecten die wij in eigen beheer voor gemeenten en uitvoeringsorganisaties uitvoeren. Bij 1000 bezwaarschriften en een afhandeling van gemiddeld 1 per uur, scheelt dat 150 uren.
 • Een veel hogere kwaliteit in het behandelen van bezwaren door de directe beschikbaarheid van de meest geschikte referentieobjecten. De applicatie laat naast de gebruikte referentieobjecten een lijst met nieuwe referentieobjecten zien die bovendien gescoord worden in een schaal van 1-100 op hun geschiktheid.
 • Een onderbouwingenmatrix in een handomdraai, binnen de getoonde referenties kunt u eenvoudig rekenen en de automatisch gegenereerde onderbouwingenmatrix past perfect bij de uitspraak op bezwaar (en beroep).
 • Meer uniformiteit in de werkwijze.

Voor wie?

De applicatie is interessant voor alle gemeenten en uitvoeringsorganisaties die efficiënt bezwaren willen afhandelen met een kwalitatief zeer goede onderbouwing. Vooral gebruikers van de applicaties zonder geïntegreerde oplossing kunnen hun voordeel hiermee doen. Maar ook voor andere klanten is deze tool uitermate geschikt, omdat ook minder goed opgeleide medewerkers ingezet kunnen worden, omdat RefMate eenvoudiger en veiliger is in het gebruik. 

Doe uw voordeel met de meer dan 25 jaar ervaring van Thorbecke in dit proces. De applicatie is niet gekoppeld aan andere systemen en daardoor veilig in gebruik, ook voor minder ervaren medewerkers.

Wat doet Ref Mate nu precies?

 • Controleert de onderbouwingen die gebruikt zijn bij de herwaardering.
 • Toont in een handomdraai de 25 nieuwe best passende referenties, met een score van mate waarin ze passen, en geeft de mogelijkheid om hier met één klik aanpassingen in te doen.
 • Geeft inzicht in de correcties op de grondwaarde.
 • Rekent direct de nieuwe waarde uit op basis van de gekozen referenties.
 • Creëert een hoogwaardige onderbouwingen matrix die direct aan de uitspraak op een bezwaar (of beroep) toegevoegd kan worden.
 • Geeft inzicht in de correcties van de KOUDV factoren.
 • Geeft inzicht in de correcties op de grondwaardes.

Zien hoe het werkt?

Wij hebben een demonstratievideo gemaakt waarin we u graag laten zien hoe deze applicatie werkt. Heeft u interesse? Laat uw gegevens achter via de onderstaande knop ‘Vertel mij meer over RefMate’ en we plannen een afspraak met u in. Wees er snel bij om optimaal te profiteren van de tijdwinst en de kwaliteit die RefMate levert!

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking

publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl